Inspiratie magazine voor ondernemers

Inspiratie magazine voor ondernemers
Elke twee weken een nieuw artikel
Laat ook jouw verhaal zichtbaar worden


FAME Musthaves

Bij ons vind je altijd een passend cadeau
FAME Musthaves | Ondernemer: Francis Hogeslag | Tel.: 0570-567935 | Website: www.fame-musthaves.nl

Datum: 12-8-2018

Francis Hogeslag is bijna 3 jaar geleden een eigen winkel begonnen. FAME musthaves is een cadeau winkel waar je ook terecht kan voor kleine woonaccessoires. “Bij ons vind je leuke, aparte dingen. Wij hebben voor iedereen wat voor betaalbare prijzen. Klanten vragen mij voor of de winkel onderdeel van een keten is. Dan zeg ik altijd nee, maar je weet nooit hoe het loopt. Of ze vragen waar de naam vandaan komt, FAME zijn de eerste letters van de namen van mijn gezin.”

Producten

Bij FAME musthaves kan je voor veel verschillende cadeaus terecht. Ze staan bekend om hun spreuk tegels. Verder verkopen ze mokken, spaarpotten, kabouters, kraamcadeaus van Very Important Baby, vazen, wellness producten (dingen voor in bad of onder de douche), producten van het Duitse merk Badefee, theepotten en nog een klein deel modeaccessoires zoals een sieradenlijn, riemen en portemonnees. Ook hebben ze een Hollandse hoek met delfts-blauwe artikelen. “Mijn doel is om zo veel mogelijk unieke producten in de winkel te hebben.”

Bijzondere producten

FAME musthaves heeft ook veel Deventer spullen, deze zijn veelal van eigen productie aangevuld met Bussink koek, Deventer stadsmosterd en Deventer koffie. “Ook verkopen wij veel fairtrade producten. Dit vind ik erg belangrijk. Dat je naast dat je iemand hier een cadeautje geeft, de mensen daar ook ondersteunt en vaak ook nog eens goed bezig bent voor het milieu. Dat maakt het mooi”

Gepersonaliseerde cadeaus

Veel dingen bij FAME musthaves zijn uit eigen productie. En deze producten kunnen ze dus ook gepersonaliseerd voor je maken. Dat is dus heel erg leuk om te doen. Zo kan je iemand altijd een passend cadeau geven. Vroeger stonden Francis en haar man Alex al op de markt met speelgoed, kristal en speeldoosjes. Omdat ze een gezin wilden stichten, zijn ze hiermee gestopt. Toen de kinderen wat groter werden is Francis in winkels gaan werken, onder andere bij Prenatal. Bij het verbouwen van het plaatselijke winkelcentrum Colmschate, waar haar man ook al jaren actief was, kreeg Francis samen met haar man de supervisie over een tijdelijke outlet store. Ze mocht namens de winkelliervereniging inkopen hiervoor doen.

“Ik kreeg hierdoor allerlei ideeën voor als ik mijn eigen winkel zou hebben. En toen zei mijn man: Waarom doe je dat dan niet gewoon? En zo is het balletje gaan rollen.”  “Het leukste aan het werk is om op pad te gaan om leuke dingen in te kopen, en mensen echt op maat te kunnen bedienen en blij te maken met een passend cadeau. Cadeautjes geven en cadeautjes krijgen is altijd leuk.”

Het meest bijzondere artikel is niet meer te koop

Het eerste eigen product in de winkel was een kussen met een foto van de skyline van Deventer. Deze foto heeft Francis zelf gemaakt. “Omdat dit mijn eerste eigen product was met ook gelijk een eigen foto blijft het speciaal.” Helaas kan Francis dit kussen niet meer bijbestellen omdat de leverancier is gestopt. De foto staat gelukkig nog wel op de muismatten en onderzetters.

Over de hele wereld

In de winkel komen natuurlijk veel mensen uit Deventer. Ook zie je er veel toeristen, niet alleen uit de rest van Nederland maar ook Duitsers, Belgen en Engelsen. Zelfs mensen van andere continenten. “Dat bedenk je je niet als je een winkel met eigen producten begint, dat die ook buiten de landsgrenzen terecht komen. We hebben op kantoor een wereld kaart en als wij van klanten horen dat iets naar een ander land gaat, dan doen we daar een punaise in. Zodat we later kunnen zien waar onze producten dus allemaal heen zijn gegaan. Elk wereld deel is al vertegenwoordigd, dat is super leuk!”

FAME musthaves heeft ook een uitgebreide webshop, www.fame-musthaves.nl. Er kan op de webshop worden aangeven of het product moet worden opgestuurd of dat je het in de winkel wil komen ophalen. Bovendien heb je de mogelijkheid om aan te geven dat het een cadeau is, zodat het leuk voor je wordt ingepakt!


Skinflex:
Trots op resultaten
Talamini Apeldoorn:
De vijfde generatie Talamini
Luxe B&B Het Colmerhof:
Voel je thuis bij Het Colmerhof
Josje Hospitality:
Jouw event van A tot Z geregeld
Carrosseriebedrijf van Emst:
De eerste ontevreden klant moet nog komen
Almax Dance Center:
Kwaliteit geven is kwaliteit krijgen
FAME Musthaves :
Bij ons vind je altijd een passend cadeau
t Hof van Colmschate:
Bij ons is het gewoon goed

IJsselStudio: Internet Service Provider
Webdesign
Websites
Webshops
Domeinnaamregistratie
E-mail hosting
Website hosting
VC Server
VPS Server
Dedicated webservers
SSL certificaten

IJsselStudio maakt uw bedrijf zichtbaar op het internet. Informatie: 0570 608033 - info@ijsselstudio.nl - www.ijsselstudio.nl.
Skinflex:
Trots op resultaten
Talamini Apeldoorn:
De vijfde generatie Talamini
Luxe B&B Het Colmerhof:
Voel je thuis bij Het Colmerhof
Josje Hospitality:
Jouw event van A tot Z geregeld
Carrosseriebedrijf van Emst:
De eerste ontevreden klant moet nog komen
Almax Dance Center:
Kwaliteit geven is kwaliteit krijgen
Kantoor:
IJsselStudio
Grove Denlaan 14
7421 AD Deventer

Tel: 0570-608033
E-mail: info@ijsselstudio.nl
Copyright: IJsselStudio 2018